Izvođenje geotehničke procjene

Geotehnički inženjering je ključan, jer pomaže u ranom otkrivanju potencijalnih problema. Nakon zemljotresa, pomjeranja stabilnosti nagiba, kontinuiranog slijeganja ili drugih faktora, konstrukcija može pretrpjeti znatna oštećenja bez sofisticiranih proračuna i ispitivanja geotehničkog inženjera.

Geotehnički inženjeri bi trebali biti uključeni od početka faze planiranja bilo kojeg građevinskog projekta . Dugoročno, čak i nakon završetka izgradnje, ovo će pomoći da se izbjegnu moguće poteškoće ili rizici. Prema dobrim projektantima i izvođačima, stručnost geotehničkog inženjera je neophodna za istraživanje zgrade.

Geotehnički inženjer može da vas posavetuje o ublažavanju uticaja vode, lokaciji zgrade i kako okolna infrastruktura utiče na vaš projekat, kao što su trotoari i parking. Drugim riječima, relevantnost geotehničkog inženjeringa svodi se na dugoročno planiranje projekta i ublažavanje rizika.

Usluge koje tražite u geotehničkom inženjerstvu

Dakle, pogledajmo neke od usluga koje nudi geotehnički inženjering u Edmontonu:

Bušenje bušotina, uzorkovanje tla, laboratorijska ispitivanja, analiza izvještaja i preporuka odgovarajućeg temelja dio su procesa geotehničkih istraživanja. Postoji korelacija između dubine i broja rupa izbušenih na datoj lokaciji i tipa izgrađene zgrade.

Na osnovu izvještaja o tlu, geotehnički stručnjak može predložiti poboljšanje tla prije postavljanja bilo kakvog temelja. Na geotehničkom inženjeru je također da odredi da li je potreban dubok ili plitak temelj. Za svoju lokaciju birate između trakastog temelja i temelja od šipova.

Date su preporuke za dubinu i vr Biblioteka telefonskih brojeva stu gomile u zavisnosti od karakteristika tla. Izvještaj o geotehničkom istraživanju također uključuje ispitivanje podzemnih voda i ispitivanje stijena ako je potrebno.

Ispitivanje opterećenja šipova

Biblioteka telefonskih brojeva

Za značajnije projekte, ispitivanje opterećenja pilota je bitna komponenta dizajna temelja. Slijeganja opterećenja se mjere kako bi se potvrdile projektne pretpostavke na temelju rezultata ispitivanja opterećenja pilota. Aksijalna geotehnička nosivost u podizanju i kompresiji može se odrediti provođenjem ispitivanja opterećenja.

Da biste dobili gore navedene infor Lhostejní Ve Své Povinnosti, macije, potreban je novi test opterećenja. Postoje različite vrste testiranja opterećenja, kao što su statički ili dinamički testovi opterećenja.

Geosintetika

Geotehnički inženjeri pro cmb directory pisuju geosintetski materijal ovisno o postojećim uvjetima tla kako bi se poboljšala čvrstoća tla ili drenaža. Upotreba geotekstilnih materijala poboljšava drenažu i jača tlo. Tlo se može održavati korištenjem geomreže.

Inspekcija dubokog temelja

Inspekciju gradilišta provode inženjeri specijalizovani za geotehničko inženjerstvo kako bi se garantovalo da se razvoj odvija prema planu i utvrđenim inženjerskim standardima. Dok se jedinice dubokog temelja grade, evaluacije se provode kontinuirano. Geotehnički inženjeri provjeravaju proces izgradnje, analiziraju podatke o zabijanju šipova i procjenjuju stanje tla u bušenim šipovima tokom procjene.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *