Google Analyticsi juhend: 35 peamist mõõdikut ja funktsiooni

Täna räägin Google Analyticsist ja jagan Ostke mobiiltelefoni numbri müügivihje täielikku juhendit 35 olulise toimingu ja mõõdikuga, mida pead teadma, et Google Analyticsist maksimumi võtta. Google Analytics 4 väljalaskmisega saate nüüd koos vaadata nii rakenduste kui ka veebisaitide andmeid, muutes selle veelgi väärtuslikumaks tööriistaks teie ettevõtte arendamiseks.

See tööriist on oluline digitaalturundajatele ja igale veebisaidile või ajaveebi omavale ettevõttele. Sest kui te ei tea, mida ja kuidas mõõta, ei saa te oma võrgusuhtlus- ja turundusstrateegiat kohandada ega täiustada.

Hea. Täna jagan teiega, kuidas ma seda tööriista oma ettevõtte laiendamiseks kasutan. Olen koostanud 35 kõige olulisemat mõõdikut ja toimingut, mida saate selle suurepärase tööriistaga kontrollida. Sotsiaalmeedia, sisuturunduse, SEO või SEM-kampaaniate strateegia edukaks arendamiseks on oluline teada, mida ja kuidas mõõta.

Peate neid küsimusi meeles pidama alati, kui tegelete Google’i analüütikaga. Mis on minu sihtrühm? Milliste vahendite kaudu nad minu veebisaidile pääsevad? Kuidas nad minu lehel käituvad? Ja kuidas nad täidavad minu veebistrateegia eesmärke? Need on neli suurt küsimust, millele Google Analytics aitab teil üksikasjalikult vastata.

Ostke mobiiltelefoni numbri müügivihje

Vaatamata andmete hulgale, mida Google Analytics mõõdikutena esitab, pole see matemaatikute ega programmeerijate tööriist. See on turundajate äritööriist ja kahtlemata on see iga digitaalse turundusjuhi jaoks üks olulisemaid tööriistu. Kõiki väärtusi, mida Google Analyticsi aruanded sisaldavad, tuleb kasutada teie ettevõtte jaoks parimate otsuste tegemiseks.

Esimesed sammud Google Analyticsis

Esimene asi on luua konto ja konfigureerida see oma veebisaidi jaoks. Seejärel selgitan, kuidas Google Analyticsi liidest (nuppe) kasutatakse, et teaksite, kuidas selles liikuda ja navigeerida. Enne tööriistade nelja põhivaldkonnaga alustamist selgitan ka, mida tähendavad põhimõõdikud, mida näete hiljem kõigis aruannetes. Kas olete valmis? Lähme sinna!:

Google Analyticsi seadistamine ja aktiveerimine

Iga uue konto loomisel saate jälgimiskoodi (ID). Pärast selle koodi sisestamist meie veebisaidile olete valmis alustama. Alustage analüüsimist nullist!

Google Analyticsi kasutamine:

Kõigi andmetega tutvumiseks peate teadma kõiki põhifunktsioone. Armatuurlaud on lihtne, kui olete harjunud kuupäevade, diagrammitüüpide ja erinevate muutujate muutmisega.

Kuupäevavahemik:

Erinevate väärtuste analüüs, millega me oma veebisaidi toimivust mõõdame, viitab perioodile. Seetõttu on oluline kuupäevavahemikku reguleerida intervalli kitsendamise teel. Meie kampaaniate mõju, liikluse areng või eesmärkide täitmine on hädavajalikud, et piirata neid kindla ajaga.

Võrdle kuupäevi:

Kuupäevavahemiku funktsiooni raames võimaldab Esencaj SEO-Raportaj Iloj Google Analytics meil võrrelda tulemusi eelmiste perioodidega. Nii saate võrrelda erinevate kuude või nädalate kattuvaid diagramme.

Aruannete ajavahemik:

Külastuste evolutsioonigraafikuid saab näha tundide, päevade, nädalate või kuude kaupa. See funktsioon on meie rakendatavate erinevate jälgimistüüpide jaoks väga kasulik. Kui vaatate terve aasta andmeid, on huvitav intervall nädalate või kuude kaupa panna, et omavahel võrrelda. Vaikimisi tuleb vaade päevade kaupa.

Graafika tüübid:

Google Analyticsi aruannetel on erinevad graafilise esituse ressursid, mis kajastavad tabelite väärtusi (tulbad, geokaardid jne). See on väga kasulik, kui soovite koguarvu asemel näha näiteks proportsiooni. Saate alati muuta, mida see näitab.

Otsesed mõõdikud:

See on Google Analyticsi pakutavate väärtuste arvestuslik osa. Üldjuhul esindab see diagrammides ühte mõõdikut, kuid saate selle teisega sobitada ja need kaks diagrammi katta. See aitab teil uurida teatud ja teiste andmete seost ja korrelatsiooni.

Peamised ja teisesed mõõtmed:

Saame igale dimensioonile määrata ühe aero leads või mitu mõõdikut. Võime eristada esmaseid ja sekundaarseid dimensioone. Näiteks kui mõõdame tänu Google’ile oma veebisaidi külastusi, saame lisada mõõtme Linn, et keskenduda oma analüüsile geograafiliselt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *