Rekordni troškovi najma mogli bi porasti još više

Iznajmljivači se već suočavaju s visokim troškovima stanovanja, ali sada su dodali konkurenciju — kupce koji su cijenom izvan tržišta stanova. Prošle godine, 30-godišnja hipoteka došla je s kamatama počevši od oko 2,9%, ali ove godine hipotekarne stope počinju na 5,3%.

Čak i neznatno povećanje kamatnih stopa može vas koštati tisuće dolara tijekom trajanja kredita. Kako kamatne stope nastavljaju rasti, mnogi budući kupci prisiljeni su ponovno postati iznajmljivači.

Troškovi najma u cijeloj zemlji na najvišoj razini svih vremena

U svibnju je srednja mjesečna najamnina porasla na 1849 USD mjesečno, što je više od 26% više od 2019. Prema CoreLogic- ovom izvješću Single-Family Rent Index (SFRI) , najamnine za jednu obitelj rekordno su visoke i očekuje se da će samo rasti.

“U travnju je rast stanarine stvorio pritisak na inflaciju, koja je porasla po stopama neviđenim u gotovo 40 godina”, rekla je Molly Boesel, glavna ekonomistica u CoreLogicu. Očekujemo da će rast najma za jednu obitelj nastaviti rasti velikom brzinom tijekom 2022. godine.”

Uz inflaciju, porastu cijena

Najma pridonose i rastuće stope hipotekarnih kredita. Stope hipotekarnih kredita trenutno su više od 5%, ali ekonomisti očekuju da će doseći 6% do kraja godine.

Cijene domova su otprilike 20% više , zajedno s višim Kupite Bulk SMS uslugu stopama hipoteka. Kao rezultat toga, budući kupci ponovno postaju iznajmljivači, a povećana potražnja za nekretninama za iznajmljivanje dovodi do poskupljenja najma posvuda.

Rastuće cijene najma pogađaju sve, ali nerazmjerno štete obiteljima s niskim primanjima i pojedincima koji su izgubili posao tijekom pandemije. Većina programa pomoći pri najamnini i moratorija na deložaciju je istekla, pa bi to moglo dovesti do porasta deložacija.

kupiti masovnu sms uslugu

Što učiniti ako si ne možete priuštiti stanarinu

Troškovi stanarine uvelike ovise o tome gdje živite — općenito su povećanja stanarine najveća u područjima gdje je veliki broj ljudi migrirao tijekom pandemije. Na primjer, cijene najma u Miamiju porasle su više od 40%, au Phoenixu više od 17%.

Čak i ako imate pristupačnu najamninu, vaš stanodavac Creación de flujos de trabajo personalizables može u nekim slučajevima povisiti vašu najamninu. Kontrola stanarine zabranjena je u 37 država u SAD-u, a propisi o kontroli stanarine postoje u samo pet država i Washingtonu, DC

Međutim, to ne znači da nema dostupnih opcija. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti ako si ne možete priuštiti plaćanje stanarine:

Razgovarajte sa svojim stanodavcem:

nemojte čekati dok ne propustite au cell numbers jednu ili dvije uplate — proaktivno se obratite stanodavcu i objasnite situaciju. Ako ste ranije plaćali na vrijeme, vaš bi stanodavac mogao biti voljan raditi s vama.
Provjerite svoj ugovor o najmu: Provjerite svoj ugovor o najmu da vidite postoji li u vašem ugovoru razdoblje odgode, što je vrijeme nakon dospijeća najamnine kada možete propustiti plaćanje bez ikakvih kazni.

Obratite se za pomoć:

Ako vaša situacija to zahtijeva, postoje organizacije kojima se možete obratiti za pomoć. Na primjer, USDA nudi program vaučera za izbor stambenog prostora za obitelji s niskim primanjima. Međutim, vjerojatno će proći period čekanja prije primanja bilo kakve pomoći.
Pregovarajte o povećanju plaće: konačno, možda ćete moći pregovarati o povećanju plaće sa svojim poslodavcem. S obzirom na to da cijene posvuda rastu, vaš poslodavac može shvatiti da je povišica opravdana.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *