Rastuće cijene i izazovi priuštivosti kuće uzrokuju usporavanje stambenog tržišta

Nakon godine najnižih stopa, sve veće potražnje i ratova nad ponudama, tržište nekretnina počinje usporavati. U lipnju je Redfin izvijestio da je propalo 60.000 ugovora o kupnji stanova, što je najveći broj otkazivanja u SAD-u od početka pandemije.

To je djelomično zato što se mnogi kupci suočavaju s izazovima priuštivosti stambenog prostora — Zillow je otkrio da su mjesečne hipoteke porasle za 75% u odnosu na 2019. Visoke cijene kuća zajedno s višim kamatama izbacile su mnoge potencijalne kupce s tržišta.

“Stambeno tržište ne pada, ali doživljava mamurluk jer se spušta s neodrživo visoke razine”, rekao je Taylor Marr, zamjenik glavnog ekonomista u Redfinu. Pogledajmo zašto tržište nekretnina usporava i kako se kupci mogu snalaziti u promjenjivom tržištu.

Zašto tržište nekretnina počinje usporavati

Najveći problem s kojim se kupci nekretnina trenutačno nose su rastuće kamatne stope. Od 28. srpnja stope za 30-godišnju hipoteku iznose 5,3% , što je porast u odnosu na 2,8% godinu dana ranije. Mnogi stručnjaci predviđaju da će se stope hipoteka kretati od 5% do 7% do kraja 2022.

I iako kamatne stope nastavljaju rasti, a prodaja kuća usporava, cijene kuća ostaju na najvišoj razini svih vremena. U lipnju je srednja cijena kuće iznosila 416.000 USD, što je više od 13% više u odnosu na godinu ranije.

Cijene kuća iznimno su porasle u gradovima Funkcije baze podataka e-pošte koji su doživjeli visoku razinu migracija tijekom pandemije. Na primjer, možete očekivati ​​da ćete platiti više za kuću u Austinu i Phoenixu.

S najvišom inflacijom svih vremena i strahom od nadolazeće recesije, mnogi kupci nekretnina sve više vode računa o proračunu. To znači da će sve više kupaca odlaziti s tržišta.

funkcije baze podataka e-pošte

Kako se kupci mogu snalaziti na tržištu nekretnina

Stambeno tržište počinje usporavati, ali je još uvijek Integración omnicanal para atención al cliente relativno konkurentno. Kuće s agresivnim cijenama i dalje se prodaju prilično brzo jer mnogi očekuju da će stope još više porasti u nadolazećim mjesecima.

Ako se nadate da ćete kupiti dom 2022., evo nekoliko koraka koje možete poduzeti da biste se snašli na tržištu koje se mijenja:

Budite sigurni da ste financijski spremni:

prvi korak je osigurati da ste financijski au cell numbers spremni za kupnju kuće. Pobrinite se da poboljšate svoj kreditni rezultat što. Je više moguće kako biste se kvalificirali za najbolje stope i uvjete zajma. Također biste trebali pokušati uštedjeti fond za hitne slučajeve od tri do šest mjeseci kako biste se nosili s financijskim izazovima koji se mogu pojaviti.

Potražite programe pomoći za plaćanje predujma:

Ovisno o tome gdje živite, vaša država može ponuditi program pomoći pri plaćanju predujma. Ove vrste programa mogu smanjiti neke početne troškove kupnje kuće.
Nemojte maksimalno trošiti svoj proračun: Konačno, nemojte kupovati kuću koja je na vrhu vašeg proračuna. Pogledajte svoje financije i odredite koliko si realno možete priuštiti svaki mjesec. Samo zato što vam banka odobri određeni limit hipoteke ne znači da si to možete priuštiti, a možete se spasiti od značajne glavobolje proaktivnim pristupom kupnji svoje kuće.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *