Turunduse tulevik: digitaalne turundus kui mängu muutja

Pole kahtlust, et 2020. aasta on olnud ajaloos pöördeline aasta, kuid kuidas see tulevikku mõjutab, jääb suuresti näha. Digiturunduses märkame paljude trendide jätkumist ja kiirenemist. Turundusspetsialistid usuvad, et digitaalse transformatsiooni hoogustamine kujutab B2B meililoend endast suurimat hetkeolukorrast tulenevat võimalust, andes meile aimu, milline võib tulevik välja näha.

Millised suundumused muudavad turundustööstuse nägu? See küsimus pole vähem aktuaalne ka 2021. aastal – eriti nüüd, mil COVID-19 tõttu on digitaliseerumise tempo paljudes sektorites kiirenenud. Turundajad lähevad üha enam üle veebiturundusele. Paljud turundajad plaanivad edaspidi suuremal määral keskenduda suhtlusplatvormidele, online müügivihje genereerimisele ja turunduse automatiseerimisele ning usuvad, et virtuaalsed üritused täiendavad traditsioonilisi messe ja üritusi veel pikka aega. Näiteks T-Systemsi virtuaalses innovatsioonikeskuses saavad kliendid sotsiaalsest distantseerumisest hoolimata osaleda interaktiivsetes töötubades 3D-avataritena . Ükski turundaja ei saa tänapäeval endale lubada digitehnoloogiaid ignoreerida. See mõjutab müüki, klientide ja sündmustega suhtlemist ning soodustab ka selliste tehnoloogiate levikut nagu AR, AI ja digitaalsed märgistused. Samal ajal muutuvad tarbijademograafia, meediakasutus ja ostukäitumine, mis avab uusi võimalusi digitaalse turunduse kujundamiseks lähemas (ja kaugemas) tulevikus.

Mitmekülgne kasvav tööstus

Võib arvata, et digitaliseerimine on teinud kõigist turunduseksperdid – ja igaüks, kes on Amazonist toote tellinud, teab, kuidas e-kaubandus töötab. Kuid see pole nii lihtne, sest turundusmaastik muutub järjest mitmekesisemaks ja spetsialiseeritumaks. ChiefMarTeci 2020. aasta andmete kohaselt on martech-lahendusi rohkem kui 8000. See on 13,6% rohkem kui eelmisel aastal ja muljetavaldav 5233% viimase kümne aasta jooksul (2011: 150). Andmete kategooria arvud koos andmete kogumise ja analüüsimise tööriistadega näitavad kiireimat kasvutempot (+25,5% alates 2019. aastast), millele järgnevad projektide ja töövoo ning sotsiaalsete ja suhete digitaalsed rakendused. Viimasel oli ka suurim alamkategooria kasv vestlusturunduse ja vestluse valdkonnas (+70%).

Saadaolevate lahenduste arvu suurenemise tulemusena tundub, et digitaalne turundus muutub üha odavamaks. See võib laias laastus tõsi olla, kuid eksperdid on ka teadlikud, et kuigi nii automaatikalahenduste kui ka AR/VR-rakenduste või 3D-maailmade sihtimine ja turundamine on muutumas üha kasutajasõbralikumaks, nõuavad viimased eelkõige suhteliselt suuri ressursikulutusi. Kulude optimeeritud turunduseelarvete ajal on see väljakutse. Ettevõtted plaanivad 2021. aastal suuremaid investeeringuid digikanalitesse, eelkõige otsingumootoritesse, sotsiaalmeediasse, audio/video platvormidesse ja toimetuste veebisaitidele.

B2B meililoend

Kas AI ei hoolitse selle eest?

2020. aastal kasvas AI-tarkvara ülemaailmne kasv eelmise aastaga võrreldes 154% . Praegu on raske teha tulevikuprognoose, kuid AI kasutamine turundusrakendustes muutub tõenäoliselt laialdasemaks, kui finants- ja õigusküsimused on selgeks saanud. Üks rakendusi on turunduse automatiseerimine ja selle eelised ulatuvad automatiseeritud sisuloomest isikupärastatud reklaamide ja ööpäevaringse ostuni. Samuti ennustavad eksperdid, et peagi hakkavad enamikku klienditeenindusprotsesse läbi viima vestlusrobotid.

Laialdaselt arvatakse, et tehisintellekt kaotab vajaduse inimpersonali järele, kuid see pole tõsi. Edukas turunduse automatiseerimise kontseptsioon sõltub pädevatest spetsialistidest, kes mõistavad ja kasutavad kõiki klienditeekonna digitaalseid puutepunkte. Kvalifitseeritud tehisintellekti tehniliste töötajate puudumine on üks peamisi põhjusi, miks ettevõtted kõhklevad tehisintellekti tehnoloogiasse investeerimisel.

Isikupärastatud kogemused

Tuleviku leibkondadel on AI-toega nutikõlarid, nagu Amazon Alexa või Telekomi Hallo Magenta. Tänu nutitelefonidele on virtuaalsed assistendid meie pidevad kaaslased, kes jätkavad meie elu uute valdkondade vallutamist. Näiteks Amazon tegeleb Alexa integreerimisega sõidukitesse. Hääljuhitavad teenused võivad ennetavalt soovitada piirkonnas asutusi, näiteks lõuna ajal restorane.

Võimalusi reaalse ja digitaalse maailma liitmiseks on palju. Nutitelefonid saavad suhelda kohalike jaemüüjate digitaalsete siltidega, et kuvada isikupärastatud reaalajas tootereklaame, mis põhinevad Google’i või Amazoni andmetel koos soo, kehakuju või riietumisstiili tuvastamise tehnoloogiaga. AR-turunduse tööriistad koguvad samuti populaarsust. Need näitavad nutitelefoni kasutajatele reaalajas teavet või 3D-kaarte, mis aitavad neil kohalikes poodides orienteeruda. Varsti näeme AR-reklaame, nagu Google View 3D-reklaame, sagedamini. Nad pakuvad klientidele 3D-kogemust toodetest nende praeguses keskkonnas, kasutades AR-vaatajatena nutitelefone.

Kunagi tulevikus saame AR-prillide ja läätsedega tooteid silme ette projitseerida. Kui arvestada võrrandisse nanorobootika ja arvuti-aju liides, saavad need visioonilised kontseptsioonid täiesti uue mõõtme. Võib-olla on ühel päeval isegi võimalik muusikat otse meie ajudesse voogesitada või magades unistuste puhkust võtta.

SEM – nullist kangelaseni

Tuleme siiski tagasi tänapäeva ja kaalume lahendusi, mida turundajad tulevikuks valmistumiseks juba kasutavad. Paljud neist investeerivad oma aega otsingumootoriturundusse (SEM). Üks eesmärke peaks olema konkreetsetele küsimustele konkreetsete vastuste edastamine – ka Alexale ja teistele nutikõlaritele, sest kliendid esitavad neile üldjuhul vaid küsimusi, millele soovitakse kohe vastust. Mõistlik on püüda midagi sellist nagu Google’i nullpositsioon. See on esiletoodud väljavõte – teave, mida Google pakub otsingutulemuste ülaosas orgaaniliste otsingutulemuste kohal.

“Traditsiooniliste” (ettevõtte) veebisaitide puhul ei keskenduta võtmesõnadele, nagu tootenimed, vaid klientide eelistele või väärtuspakkumisele. Kontekst on kuningas ja uued lähenemisviisid on olulisemad, sest isegi parim veebireklaam ei ole reklaamiblokeerijate suhtes immuunne. Need põhjustavad igal aastal miljardeid Kiel popularigi viajn spertojn ĉe Roblox? dollareid ulatuvat rahalist äravoolu. Üks põhjus, miks inimesed ütlevad, et nad kasutavad reklaamiblokeerijaid, on see, et nad tunnevad, et reklaamivabu veebisaite on lihtsam kasutada.

Eepiline turundus on tee edasi

Kuigi oleme COVID-19 pandeemia tõttu nihkunud digitaalsete kanalite poole, seisame endiselt silmitsi väljakutsega, kuidas tõhusalt hallata pidevalt kasvavat andme- ja sisumahtu. Turundusspetsialistid on inimesed, kes peavad seda teabetihedust analüüsima ja kasutama. Seda ja eelmainitud võimalusi silmas pidades on kindel tehnoloogiline raamistik esmatähtis – turundustööriistade tõrgeteta toimimiseks ja sujuvaks kliendikogemuseks digirakendustes mobiilseadmetes või digipoodides. Professionaalne küberturvalisuse kaitse on hädavajalik.

Ühtlasi on üha keerulisem panna tooteid, brände ja ettevõtteid infomassis silma paistma ning sellest tulenevalt peavad turunduskampaaniad olema sihtrühma tähelepanu köitmiseks veelgi muljetavaldavamad. Samuti võib “uus normaalsus” peagi saada “eilseks uudiseks”. Näiteks võib algselt kõrge innovatsiooniväärtusega korporatiivne digisündmus peagi hämarusse vajuda, kuna esile kerkib palju sarnaseid digisündmusi. Eepilise turunduse eesmärk peaks olema kõikide turundusmeetmete kvaliteedi ja nähtavuse tõstmine – ning uutele ideedele vastuvõtlikuks jäämine.

Info: Neli sammu tõhusa digitaalse turunduse poole

Kontekst on kuningas  analüüsige oma veebisaiti ja sotsiaalmeedia profiile ning küsige endalt, miks kliendid tahaksid neid külastada. Kohandage sisu sihtrühma vajadustega ja demonstreerige oma lahenduse käegakatsutavaid eeliseid. See parandab teie SEM-i ja häälotsingu edukuse määra.

Tehnoloogia kõigepealt  veenduge, et teil oleks tehnoloogiline infrastruktuur, mis tagab teie turundusrakenduste tõrgeteta toimimise ning andmete privaatsuse ja küberturvalisuse mehhanismid, et sisendada kasutajates vajalikku usaldust. Mida varem investeerite, seda paremini olete digitaalseks tulevikuks valmis.

Testige parimat  vaadake iga päev üle oma turundus- ja müügiandmed ning testige regulaarselt enda ja uusi turundustehnoloogiaid, et tuvastada tõhusamad tööriistad ja meetmed, mis teie müüki suurendavad.

Eepiline turundus  veenduge, et aero leads teie ettevõte räägiks teistsugust lugu eepilise turundussisuga, mis meelitab ligi uusi kliente, inspireerib olemasolevaid ja tagab mõlema pikaajalise lojaalsuse.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *