Rozdíl mezi online prodejem a marketingem online

prodej-online-růst-e-commerce-delloglio-facile-web-marketing-nicola-onida-seo-copywriter-and-digital-marketer
Online prodej: B2C eCommerce Observatory – říjen 2023.

Online viditelnost značky: srovnání firem a profesionálů

E-commerce není jen o prodeji , ale také o budování a posilování vaší značky . Pro podniky to znamená vytvoření rozpoznatelné a důvěryhodné identity značky, která rezonuje s jejich cílovým publikem. Pro lidi , jako jsou konzultanti nebo influenceři, jde o vytvoření osobní relevance a loajálního sledování. To, čemu se říká osobní branding . Například módní společnost může použít Instagram k předvedení svých produktů, zatímco finanční poradce může použít LinkedIn ke sdílení článků, které předvádějí její odbornost.

Prodej online přímo zahrnuje proces nabízení

A přenosu produktů nebo služeb spotřebitelům prostřednictvím digitálních platforem. Online marketing se naopak zaměřuje na to, jak na tyto produkty nebo služby upozornit a přesvědčit potenciální zákazníky k nákupu. Je to zásadní rozdíl: zatímco prodej končí transakcí, marketing je neustálý proces zapojení a budování značky. Například použití SEO (optimalizace pro vyhledávače) ke zlepšení viditelnosti webu elektronického obchodu je online marketing, zatímco prodej produktu prostřednictvím tohoto webu je prodej online.

Prodej online dnes znamená maximálně využít rozmanité digitální prostředí , nabízet produkty a služby celosvětovému publiku a zároveň budovat silnou a rozpoznatelnou značku. Ať už jde o zavedené společnosti nebo jednotlivé profesionály, digitální technologie nabízí jedinečné nástroje, jak oslovit a zapojit zákazníky způsoby, které dosud nebyly známy. Díky dobře naplánované strategii a efektivnímu využívání nástrojů online marketingu jsou příležitosti k růstu a úspěchu skutečně neomezené.

růst obratu elektronického obchodu, zdroj Casaleggio Associati 2023

Chcete-li začít prodávat online, první otázka, kterou si musíte položit, je: ” Jaké produkty nebo služby chci nabízet?” Výběr vašich věcí je zásadní. Musíte vzít v úvahu nejen to, co vás baví prodávat, ale také to, co si rostoucí trh žádá . Podle zprávy společnosti eMarketer se očekává, že celosvětové prodeje Seznam e-mailů pro průmysl elektronického obchodu porostou, vybírejte proto produkty nebo služby, které jsou v souladu se současnými i budoucími trendy .

Seznam e-mailů pro průmysl

Jakmile si vyberete produkt (nebo službu), který გმადლობთ კომენტარის დატოვე chcete prodávat na webu , dalším krokem je pochopit, koho chcete oslovit. Kdo jsou vaši ideální zákazníci? Provedení hloubkového průzkumu trhu vám pomůže porozumět potřebám a preferencím vaší cílové skupiny.

Jak začít prodávat online

prodej-online-předběžná-analýza-trhu-Facile-Web-Marketing-Nicola-Onida-SEO-copywriter-a-digitální-marketing
Nezanedbávejte analýzu svých konkurentů ; podívejte aol email list se, co dělají dobře a kde by se mohli zlepšit. To vám může poskytnout cenné poznatky, jak se odlišit a obsadit konkrétní mezeru na trhu.

V tomto ohledu vám doporučuji přečíst si mou hloubkovou studii : Marketingový plán: nejdůležitější a nedoceněná věc ve firemní komunikaci

Pamatujte, že online prodej není exkluzivní pro společnosti, které nabízejí fyzické produkty. Z online prodeje mohou těžit i profesionálové a poskytovatelé služeb. Pokud jste konzultant, školitel nebo kreativec, web nabízí mimořádné příležitosti k prodeji vašich služeb .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *