Koje još prednosti ima Bing

Budimo iskreni: Google je još uvijek neprikosnoveni lider među tražilicama. Od početka 2023. koristilo ga je gotovo 85% korisnika interneta u svijetu. Bing je na drugom mjestu, ali je razlika između ovih tražilica jednostavno ogromna. Bing koristi samo oko 9% korisnika. Druge tražilice, kao što su Yahoo!, DuckDuckGo ili Baidu, imaju čak niže brojke.

Čini se da s takvim vodstvom Googlea nema smisla da mu se druge tražilice uopće pokušavaju natjecati. Međutim, to nije posve točno. Pogledamo li Statista graf, vidjet ćemo da od 2019. Bing tražilica pokazuje, iako ne najbrži, ali stabilan rast. I Google također polako ali sigurno gubi svoju publiku.

Danas ćemo pokušati otkriti zašto Bing privlači sve više pažnje, zašto je bolji od Googlea i kako njegova popularizacija može utjecati na principe promocije web stranica.

Prednosti Binga na koje svakako vrijedi obratiti pozornost

Na prvi pogled, Google Search i Bing ne razlikuju se puno jedan od drugoga. Rezultati pretraživanja, primjerice, za Starbucks gotovo su identični:

Međutim, informacije u Bing pretraživanju izgledaju malo strukturiranije. Ali razlika je, kako kažu, u detaljima. A ako bolje pogledamo, vidjet ćemo nekoliko karakterističnih značajki koje rezultate u Bingu čine korisnijima i relevantnijima:

  1. Ispod poveznica na stranice službene web stranice nalazi se polje “Rezultati pretraživanja na starbucks.com”. Vrlo je zgodno ako trebate pronaći neke informacije posebno na resursu tvrtke, a ne pretraživati ​​po Internetu.
  2. Bing je izvukao poveznice na Starbucksove društvene mreže. Jedan klik i možete otići na svoj Twitter račun ili Facebook stranicu. Vrlo povoljno.
  3. Obratite pozornost na opciju “Istražite dalje” – ovdje možete naručiti Starbucks specialty kavu, koja je također vrlo korisna.

Čini se da bi u ovom slučaju Google mogao pobijediti izvlačenjem podataka sa svojih karata. Jedini problem je što Starbucks ne posluje u Ukrajini. Stoga je tražilica pronašla izlaz iz situacije – dala je informacije o Starbucksu u… Moskvi. Trebaju li nam ove informacije? Retoričko pitanje…

Pokušajmo nešto drugačije. Na primjer, pronađite informacije o poznatoj osobi i usporedite podatke iz tražilica. Pogledajte rezultate pretraživanja (istaknuli smo nekoliko važnih razlika):

Opet, na prvi pogled, nema velike razlike. Ali pogledajmo pobliže glavne razlike:

  1. Bing nudi, osim osnovnih podataka o Churchillu, i popis zanimljivih članaka.
  2. Obje tražilice crpe informacije iz Wikipedije. Ali ako Google samo daje poveznicu na članak, Bing također nudi praktičnu navigacijsku traku gdje možete kliknuti na jednu od stavki i dobiti sažetak stavke biografije koja vas zanima.
  3. Google ima koristi od činjenice da također nudi poveznice na povezane knjige u svojim rezultatima pretraživanja. Bing jednostavno ugošćuje slike, uključujući naslovnice knjiga.

Ali ovdje ne treba zaboraviti da pretravati dov Kupite SMS uslugu oljaaživanje na internetu nije samo članak, vijest ili informacija o tvrtki. Ako koristimo isti upit, ali pokušamo pretraživati ​​po slikama ili videima, razlika će biti prilično uočljiva. Sa slikama je sve slično, plus ili minus – na internetu ima više nego dovoljno Churchillovih fotografija. Ali s videom je sve vrlo dvosmisleno. Google je napravio odličan posao – vratio je puno YouTube videa o Winstonu Churchillu. Ali Bing radije ne povezuje s YouTubeom jer video hosting pripada Googleu. Stoga je njegov rezultat vrlo, vrlo dvojben (točnije potpuno nebitan):

Kupite SMS uslugu

, a koji su mu nedostaci?

U izravnoj usporedbi s Google pretraživanjem, Bing pobjeđuje na mnogo drugih načina:

  1. Možda je bolje za pretraživanje slika . Bing nudi širi izbor slika i bolje sučelje za pregled rezultata.
  2. Ima bolju integraciju s društvenim mrežama . Bing pruža kor CCaaS nədir? Bir Xidmət olaraq Əlaqə Mərkəzi necə işləyir? isne i kontekstualne rezultate pretraživanja s Facebooka i Twittera.
  3. Ima program vjernosti . Korisnicima omogućuje prikupljanje bodova za pretraživanja i kupnje u internetskim trgovinama, koje mogu potrošiti na darove i popuste.
  4. Nudi veći izbor opcija za filtriranje rezultata pretraživanja prema datumu, veličini i boji slike te vrsti datoteke.
  5. Koristi vlastiti algoritam rangiranja . To znači da neki rezultati pretraživanja mogu biti korisniji ili relevantniji za određene upite.

No, budimo objektivni.

Google i dalje pobjeđuje prema nizu kriterija:

  1. Ima šira i preciznija pretraživanja, ukljuali po aleart news četi račujući lokalna mjesta, karte i vremensku prognozu.
  2. Čvrsto se integrira s brendiranim uslugama kao što su Gmail, Google Drive i Google Dokumenti.
  3. Ima točnije i potpunije informacije o tvrtkama, što sustav čini korisnim za pronalaženje restorana, hotela i drugih mjesta za posjetiti.

Sve u svemu, možemo reći da je Google Search još uvijek najbolji izbor za one koji rade u Google ekosustavu. Za njih je traženje alternative uglavnom besmisleno. Bing je pak dio Microsoftovog ekosustava koji se, iako nije toliko popularan, u posljednje vrijeme razvija puno aktivnije od svoje konkurencije.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *